keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Mitä jos lapsi ei olekaan terve?

Ainahan se riski on olemassa. Mutta kun miettii näitä kaikkia hormoneja,joita syö ja pistelee niin on se ihme etteivät ne vaikuta lapseen, kun kropan ne kyllä heittävät sekaisin.

Kaikissa esitteissä ja ohjelappusissa lukee, että hoidot eivät lisäisi riskiä kuin monisikiöisyyteen. Sen pystyy kyllä hyvin ymmärtämään,kun ei kypsytellä vain yksiä munarakkuloita vaan useita kerralla, joten ihmekös tuo.. ja jotenkin tuntuu, että jos vaan vauvat selviäisivät niin ilman muuta otettaisiin kaksoset! Koska jos yhtä lasta yrittäessä menee näin kauan ja täytyisi toista varten taas aloittaa alusta, niin kaksi kiitos kerralla :) vaikka toipuminen tuplasti rankempaa, arki triplasti haastavampaa ja univelat potenssiin kaksi, niin silti. Niillä olisi kuitenkin aina toisensa kaverina ja olisihan se ihana seurata, kuinka kahdesta pienestä kasvaisikin eri persoonat.. ja ainahan on riski, että yhdelläkin sikiöllä olisi jotain.. Tosin voisi tietysti olla, että molemmilla kaksosistakin olisi.. Se kuulostaa käsittämättömän rankalta. Ei voi sanoa, että voi kuvitella,kun ei sitä kyllä varmaan voi kuin silloin kuvitella, jos sen on kokenut..

Ainahan se pelko on, että lapsella voi jotain olla. Raskaus aina riski. Toisaalta on muistettava, että lapselle voi myös käydä jotain vaikka muutaman vuoden iässä.. Eli siitä päästään siihen, että elämä on riski ja elämässä, jotta voi elää on otettava riskejä, jotta on elämää ja elämä synnyttää lisää riskejä. Eli? Riski mikä riski, voiko siis verrata, että lapsi mikä lapsi? Oli poikkeavaa tai ei.. Riski on varmasti elämän arvoinen.

2 kommenttia:

  1. Jos lapsettomuudesta pitää löytää jotain hyvää, niin mielestäni juuri tällaiset pohdiskelut. Kun lasta yrittää pitkään, on ainakin miettinyt asian loppuun ja osaa ehkä paremmin katsoa asioita eri näkökulmista. Mulle on tullut tuo sama ajatus, että jos kaksoset joskus tulisi niin olisihan se aivan mahtava juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva, että joku muukin ajattelee samoin! :) Välillä kun tuntuu ettei omassa järjenjuoksussa ole päätä eikä häntää, mutta on siinä ehkä sittenkin ;) ja totta kyllähän tämä hirveästi avartaa ja nyt todella ymmärtää ettei lapset ja terveys ole itsestään selviä. Kun kyllähän sen tietää, mutta helposti unohtaa :/ nyt se on läsnä päivittäin :) kiitos kun kommentoit :)

      Poista

Enemmän kuin mielellään kuulisin ajatuksiasi ja kommenttejasi!