torstai 14. marraskuuta 2013

Lomamatkat

Kävimme muutama vuosi sitten thaimaassa ja siellä oli paljon lapsia ihan todella pienestä sylivauvasta taaperoon asti. Thaimaalaiset vaikuttivat kovasti tykkäävän lapsista: juttelivat iloisesti, toivat leluja pöytiin ja hymyilivät erityisen paljon heidän suuntaansa. Hotellilla oli jonkin verran lapsia ja se oli osittain, taas vaihteeksi, kipeätä. Itse en ehkä olisi niin pienten lasten kanssa lähtenyt kuin jotkut olivat, mutta olenkin hieman käärme- ja pöpöpelkoinen. Enkä suotta, koska vatsataudin sitä sitten sai, juuri kun rentoutui 1,5vk matkalla olon jälkeen. Vikat päivät antoi opetuksen. Ja käärmeitäkin nähtiin! Kenelle oikein yritän todistella?? Pelkoinen,mikä pelkoinen  ....

Noh, nyt elokuussa olimme mallorcalla viikon ja vahingossa tarjousloman vuoksi ajauduimme lapsettomaan hotelliin. En ollut aiemmin tällaisesta kuullutkaan ja hieman olimme ihmeissämme, kun tajusimme asian. Kuitenkin, jos ensi kerralla olisi kaksi samanlaista matkaa valittavana normihotellista tai lapsettomasta, niin ottaisin sen lapsettoman vaihtoehdon, koska se ei tehnyt niin kipeätä. Ajatukset sai oikeasti levätä poissa näistä asioista.. Ei tarvinnut katsella, kuinka vanhemmat houkuttelevat lapsia syömään ja nämä söpösti irvistelevät takaisin, ei lasten iloisia silmiä ja kiljahduksia uima-altaalla ja bonuksena, kukaan ei itkenyt koko yön aikana! Se osoittautui siis yllättävän hyväksi vaihtoehdoksi, voin suositella. Paljon kirjan lukemista, auringonottoa, retkiä, auton vuokrausta ja erilaisia paikkoja. Rentoutumista isolla R:llä.

Tosin haaveilisin sitten jos joskus pääsisi lapsen kanssakin matkustamaan, perhematkasta. Mutta kyllä lapseni pitäisi olla jo sen ikäinen, että pystyy kävelemään jottei hän joudu ryömimään ties missä basilleissa ja katukoirien kirpuissa. Omat kirppukasat erikseen eri asia. Ja osaisi juoda ja sanoa hieman, jos on jano tai nälkä. Tietysti myös hotelli ja ylipäänsä matkakohde pitäisi valita täysin lasta ajatellen.

Tosin puolison kanssa on ollut puhetta, jos lapsia saadaan niin paljon oman maan kiertämisestäkin road trippien ja kylpylöiden muodossa. Niitä on nytkin tehty, mutta olisihan se lapsen kanssa ihan erilaista. Ainakin uskoisin niin. Lapsen ilo/suru antaa kuitenkin niin eri säväyksen kaikkeen tekemiseen. Ja suomestakin löytää paljon kohteita matkustaa. Tai voi käydä laivalla ruotsissa tai viron puolella. Kyllähän se vaihtelu virkistää, vaikka varmasti oman suunnittelunsa vaatiikin lapsen kanssa matkalle lähtö ja siellä pärjääminen.

No nyt vielä voi nauttia yllättävistä suunnitelmista, kun koirat pärjää keskenään kotona. Jos haluaa elokuviin ja olosuhteet on suotuisat, niin voi vain lähteä. Helppoa, mutta...

Loppuun syvä huokaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Enemmän kuin mielellään kuulisin ajatuksiasi ja kommenttejasi!