maanantai 11. marraskuuta 2013

Lunta tupaan...

Viime aikoina on tuntunut enemmänkin tulevan lunta tupaan tämän asian tiimoilta.. Tässä kierrossa, kun hain apteekista gonal-f:ää, niin lähiapteekin ihana farmaseutti (huippu apteekki, tosi hyvä palvelu) kysyi, onko ollut puhetta lääkekatosta? Totesin, että ei, mutta on pitänytkin siitä kysyä, että hyvä kun muistutit. Keskustelimme sitten lääkekatosta. Tänä vuonna lääkekatto on 670e, ensi vuonna se luultavasti laskee muutaman kymmenen euroa tai sitten pysyy samana. Lääkekatto tarkoittaa sitä, että sen jälkeen kun tuo summa tulee täyteen niin lääkkeet maksavat vain  1,50e kappale lääkkeestä huolimatta. Lääkekattoa kerryttävät reseptilääkkeet ja nimenomaan lääkkeistä se summa, jonka kassalla maksat, eli jos lääke maksaa 150e ja saat kelakorvauksen jälkeen kassalla maksettavaksi 102e, niin tuo 102 euroa on se summa, joka lasketaan lääkekattoon. Noh, meillähän on nyt niin, että lääkekatto on menossa ensi kuussa täyteen, MUTTA se on aina vain kalenterivuoden ajan  voimassa, eli kaikki kertyneet rahat nollaantuvat vuoden vaihteessa. Emmekä voi ostaa lääkkeitä etukäteen (selitän kohta miksi..) joten emme hyödy lääkekatosta yhtään mitään ja joudumme maksamaan kaikesta sen "normihinnan". Onneksi näistä lääkkeistä saa kelakorvauksen! Tällainen perhe, jossa on kaksi n. 1800e/kk palkaksi saavaa ihmistä auto-ja asuntolainoineen joutuu kiristämään kukkaron nyörejä ihan kivasti hoitojen vuoksi. Mikä ei yhtään haittaa, mikäli niistä on apua. Jos ei ole niin, noh, olis ne huonompaankin voineet mennä.. Ja tiedän nyt jo, että pelkät gonal-f:t tulevat maksamaan koeputkihedelmöityksessä sen 900e, ja tiedän, että silloin lääkekatto menee täyteen, mutta jos olisi kuukausi aiemmin tehty se, niin senkin olisi saanut niillä 1,5e maksavilla gonaleilla.. Harmittaa.. Tuntuu, että tää on niin tätä.. Eihän tässä nyt oikein putkeen muutenkaan asiat ole menneet.

Noh, tänään oli taas ultra. 5 päivää gonalien pistämisen jälkeen. Ihan hyvältä näytti, oikealla puolella munasarjoissa johtofollikkeli 18mm, vasemmalla ei juuri mitään. Sain pregnyl reseptin ja pistän sen huomenna aamulla. Nyt kuitenkin koitetaan kotiyhdynnöillä tämä kerta, eli huomenna illalla, seuraavana päivänä ja vielä sit seuraavana päivänä(etukäteen, kesken ovuloinnin ja vielä jälkikäteen ovuloinnin). Voin kertoa, ettei ole helppo juttu, kauheat paineethan siinä tulee, kun tietää, että nyt vain pitäisi. Mutta eiköhän siitä selvitä.

Samaisella käynnillä alkoikin sitten taas satelemaan lunta, kun lääkäri kysyi, että onko ollut puhetta tulevasta? Kerroin, että suunnitteilla joulukuulle viimeinen inseminaatio ja sitten tammikuussa koeputkihedelmöitys. Noh.. Siitä oli vain unohtunut yksi pikku juttu. Säästöjen vuoksi oleva joulusulku! Joka onkin kivasti 16.12-6.1. Eli juurikin sen ajan, kun ensi kierrossa pitäisi olla ultrat! Noh ei auta itku markkinoilla... Nyt sitten tämän kierron jälkeen jos ei tärppää, niin odotellaan menkkoja luomuna. Jos ne alkaa 30.12 jälkeen, niin voi alkaa syödä clomifenia ja pistää gonalit samaan tapaan kuin aiemmin. MUTTA jos ne alkavat ennen joulukuun loppua, niin ei voi aloittaa hoitoja, koska klinikka on vielä kiinni eikä päästä ultraamaan, vaan sitten pitää vasta seuraavasta kierrosta aloittaa! Eli en nyt tiedä, riippuen  menkoista, viimeinen inseminaatio voi mennä tammikuun lopulleko? Joten montako kuukautta koeputkihedelmöitys sitten siirtyykään..?? Voi kökkö. Ja kuinka ne menkat sitten alkavat? Alkavatko ollenkaan kaikkien hoitojen jälkeen luomuna? Mitä jos ei alakaan? Entäs jos meneekin 3kk? Entä jos vuodankin koko joulu- ja tammikuun kun se ei lopukaan? Entä jos entä jos entä jos, entä jos vain painuisi muumina peiton alle ja heräisi kun kevät tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Enemmän kuin mielellään kuulisin ajatuksiasi ja kommenttejasi!