maanantai 28. lokakuuta 2013

Aloitus

Ajatus blogin aloittamiseen oli jo hetken aikaa itänyt, mutta ajatus kipeiden tunteiden kirjoittamisesta julkisesti huolestutti. Tänä unettomana yönä, monien lapsettomuusblogien lukemisen jälkeen se alkoi. Ajatuksena, että ehkä joku, joka myös epätoivoisesti etsii vastaavia kokemuksia internetistä löytäisi tästä blogista itselleen tietoa. Itse monista blogeista on löytänyt joitakin tietoja lapsettomuushoidoista, mutta ovat sen verran yksilöllisiä, että ihan samoja ei ole vastaan tullut.. ajatuksena myös käsitellä hoitojen aikaisia ja aiheuttamia moninaisia tunteita.

Meidän tämän hetkiseen perheeseen kuuluu ihana puolisoni ja 2 pientä chihua. Seurustelua takana 3vuotta virallisesti, mutta kaikki alkanut jo 2008 kesällä. Suhde aivan ihana ja sen vuoksi ajatus herääkin, että onko lapsettomuus rangaistus siitä, että kaikki muut asiat on hyvin? Tällä kaikella tarkoitan hyvää pikku perhettä, ystäviä, omaa asuntoa, työpaikkaa(ei kuitenkaan vakituinen) ja arjen hyvää sujuvuutta. Mutta toisaalta ennen puolisoani ollut elämä onkin ollut aivan muuta kuin hyvää, joten..
Lapsettomuushoitoihin hakeuduttiin omalääkärin kautta 1/13,kun yrittämisestä oli yli vuosi. Mainittakoon, että molemmat nuoria, terveitä, hyvät elämäntavat. Yrittämisen aikaan käytettiin ovulaatiotestejä, jotka näyttivät kyllä +. Omalääkäri määräsi labroja(keliakia,hormonipitoisuuksia,peruslabroja) jotka otettiin molemmilta, mutta lääkäri unohti laittaa lähetteen eteenpäin.. Kun hoitotakuun 3kk meni ja aloin soittelemaan lähetteen perään hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalle, niin sain tietää ettei lähetettä ole. soitto tk:n,jossa omalääkäri vaihtunut ja seuraavalle aikoja vasta 1kk päästä. Hermoraunioitumisen jälkeen hoitaja antoi kuitenkin puhelin ajan seuraavalle viikolle ja asia hoitui puhelimessa, niin että uusi lääkäri laittoi lähetteen eteenpäin. Meni taas 3kk ja kutsu tuli poliklinikalle. Ekalla kerralla määrättiin 3kk terolutteja kierron tasaamiseksi js jotta hoitojen suunnittelu helpoittuisi, kun saisi ovulaation paremmin paikannettua. Munasarjojen aukiolotutkimusta yritettiin onnistumatta tehdä ennen inseminaatiohoitoja. Inseminaatiohoidoista myöhemmin lisää..

Tämän hetkinen tilanne on, että tänään kierron 2 päivä eli kp 2, koska eilen alkoi menkat kunnolla. Nyt siis alkoi inseminaatiokierros nro 3. Tämän kierron jälkeen vielä 1 inseminaatioyritys ja siirtyminen koeputkihedelmöitykseen.

Tässä pitkä aloitus, mutta pitkältä on aikakin tuntunut, eikä alulle näy vielä loppua. Toiveissahan olisi, että he kaikki elivät elämän onnellisena loppuun asti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Enemmän kuin mielellään kuulisin ajatuksiasi ja kommenttejasi!